Известие

Collapse
No announcement yet.

ОТНОВО ЗА ТЕМПЕРАТУРАТА

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pres
    смених термостат и воден радиатор колата не надува но в софия градско и на климатик държи около 100 градуса незнам как ваште работят на 80, без климата около 90 само незнам дали стрелката от4ита вярно
    Писано е в поне няколко теми, ма пак ше напомня, измиите си радиаторите (водния и на климатика). Пълнят се със секви лайна между ламелите и се влошава топлоотдаването. Миенето става с обезмаслител и водоструйка, ама внимателно и по-отдалече, да не накривите ламелите... И не се надявайте да спадне много температурата след това , с около 2 до 5 градуса...

AR 145 QV '97

Comment

Първоначално публикувано от blabla
      Първоначално публикувано от georgyg
      TI /QV и 1.8 имат разлика в таблото, при вас 90 е в средата, при малките мотори 80 е в средата, така, че всико е наред.

А и датчика на таблото малко лъже, или поне моя е така с 2-4 градуса.
      При мене 90 е в средата (мотора не е голям), така че то остава 80 да е в средата само за 1.4 мотор или там боксера май имаше 1.3
      Преди вътрешния фейслифт на таблата по средата е 80 градуса (всички боксери и QV/ti до началото на 97-а). На колите с новото табло на средата е 90 градуса.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Някои може ли да ми каже на колко градуса трябва да стой 1.9ТД защото моята стой на 60 градуса и незнам дали е нормално.

Като я изръчкам отива на 80 градуса ,радиатора е топъл което значи ,че термостата отваря до колкото знам.

П.П. Карам без предна броня..

Comment

Когато термостата не работи той остава отворен. Така, че проблема е в бавното и недостатъчно загряване на колата а не обратното.
          Твоят термостат определено не работи. Това не означава 100% че е повреден, но е твърде вероятно.
          Температурата трябва да е около 90 градуса.
          Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1992

Comment

Благодаря колега за отговора.
            А има ли начин да се направи проверка на термостата за да се разбере дали е повреден.

Comment

За съжаление не знам друг начин освен да се свали термостата и да се провери дали нещо не е заседнало вътре.
              При мойта смяна на неработещ термостат се оказа, че някаква гумичка или силикон, не можах да определя точно, се е заклинила и държи термостата отворен.
              Сега ми остана един за резерва.
              Имай в предвид, че подобна вероятност е съвсем малка, така че си търси термостат и гарнитурка за него защото с термостата не дават, а почти винаги се къса при смяната.
              Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1992

Comment

Working...
              X